Kurser i Pargas

Anmälan till alla kurser via nätblankett, e-post taito.aboland@gmail.com eller telefon/SMS (02) 458 3877, senast 3 dagar före kursens början (efter det kan man fråga om lediga platser till kursen).

Anmälan är bindande. Kursavgiften betalas på kursen om inget annat överenskommits. Ifall kursdeltagandet inte är annullerat minst två dagar före kursstart faktureras kursavgift.

Våren 2019 

Vävkurs - Lär dig väva

Idag är det trendigt att väva på. Vävstolen är ett utmärkt redskap för att förverkliga större arbeten och även för textilåtervinning. Vävning är gott för både själ och kropp, en träningsform som inte känns jobbig. Finns det något trevligare än att visa upp ett färdigt arbete för andra kurs- och familjemedlemmar att beundra.

Möjlighet att lära sig väva finns och därför lönar det sig inte göra allt för stora mål för endast en kurs. Om du inte har vävt tidigare eller satt upp ränning och inte har tid att väva utöver kurs-kvällarna är t.ex. en ca 2m matta en bra prestation. 

Under kursen lär sig deltagaren alla arbetsskeden inom vävning. Kursen passar både nybörjare och mer erfarna vävare. Deltagaren får en egen vävstol. Meddela, om möjligt, vad du planerar att väva redan vid anmälningsskedet. På så sätt kan vi garantera att alla deltagare får en vävstol med rätt bredd.  Observera att det är frågan om vävbredden, d.v.s. ränningens bredd. Den färdiga produktens bredd blir aningen smalare.

 

Tid: Mån från 21.1.2019 klo 18-20.45, 12 kurs-kvällar under terminen.
Plats: Lukkarinkuja 5
Lärare: Eliisa Riikonen                   

Anmäl dig till vävkursen på denna länk

Deltagaren får en egen nyckel till kursutrymmet, om hen så vill, vilket även gör det möjligt att väva utöver kurskvällarna. Kursavgift 50 € + material enligt användning.
 

 

Green Craft korgar

Har du saker som skulle vara lättast att förvara i korgar? Av Green Craft- återvinningsfilt kan du tillverka en korg i just den storlek du behöver.

Tid: Onsdag 6.2 kl. 18-20.45
Plats: Klockarståget 5                                          Lärare: Beatrice Bäcklund

Kursavgift 16€+ material enligt användning.

Anmälningsblankett.

 

 

 

 

Makrame-ampel

Våren uppmuntrar och väcker handarbetarens gröna fingrar innan trädgårdssäsongen kommer igång. Med blommor kan du pryda hemmet både inne och ute. 

På kursen tillverkar vi aplar i makrameteknik. Färger och material får du välja själv. Olika materialval, från lin till bomull, erbjuds.

Tid: Tisdag 5.3 kl. 18-20.45
Plats: Klockarståget 5                                                      Lärare: Eliisa Riikonen

Kursavgift 16€+ material enligt användning.

Anmälningsblankett.

 

 

 

 

 

Nätkasse

Vi fortsätter vårt tema att spara på naturresurser med en nätkasse. Lätt att bära med sig och alltid till hands för ex. matvaror eller biblioteksböcker.

Tid: Onsdag 20.3 kl. 18-20.45
Plats: Klockarståget 5 
Lärare: Beatrice Bäcklund  

Kursavgift 16€+ material enligt användning. 
      

 

 

Tid: Tisdag 26.3 kl. 18-20.45
Plats: Klockarståget 5 
Lärare: Beatrice Bäcklund  

Kursavgift 16€+ material enligt användning.

Anmälningsblankett.

 

 

Små väskor och necessärer

Festklädseln kronas av en liten väska och vardagsprylarna förvaras behändigt i en liten necessär. Det finns alltid behov av en liten påse och de är dessutom trevliga att få som gåva.

Har du tyg, som du ännu inte fått någon användning av? Ta med dig tyget och kom och lär dig tillverka en liten väska. Du kan även använda dig av återvunnet materal.

Tid: Lördag 27.4 kl. 10-15
Plats: Klockarståget 5
Lärare: Anne Paloheimo

Kursavgift 30€. Material betalas efter användning. Liten väska 5,50€, rak väska 7.50€, rundad väska 8,50€ (utan tyg).

KURSEN ÄR FULL! 

Anmälningsblankett.

 

 

 

I vävstugan:

Skaparglädje
Nonparell -dyna

Väv en härlig dyna till dig själv. Ränningen för dynan finns att väva på vävstugan.

Du kan boka en plats genom att ringa eller skicka textmeddelande till (02) 458 3877, eller via e-mail taito.aboland(at)gmail.com