Käsityöyrittäjyys

Käsityöyrittäjyyden edistäminen on yksi tärkeimmistä tehtävistä. Åbolands hantverk keskittyy elinkeinon edistämisessä käsityötuotteiden myyntiin Gullkrona-myymälöissä ja järjestämällä myyntitapahtumia käsityöläisille ja vahvistamalla käsityötuotteiden arvostusta näyttelytoiminnan kautta.

Yhdistys tekee yhteistyötä paikallisten käsityöyrittäjien kanssa. Vasemmalla olevan linkkin kautta löytyy osoitteet muutaman käsityöläisen omille sivuille. 

Myyntitapahtumia:

Saariston käsityöläiset

Yhdistyksen käsityöyrittäjät muodostavat ryhmän nimeltään Saariston käsityöläiset. Yhdistys järjestään heille myyntitailaisuuksia kauppakeskuksiin. Käsityöläiset voivat  osallistua myös Paraisten Vanhan Malmin joulumarkkinoille yhdistyksen keltaisessa talossa. 

Saaristolaistori

Saarislaistori järjestetään yhteistyössä Åbolands hantverkin, Saariston matkailuneuvonnan ja Åbolands Fiskarförbundin kanssa. Tavoitteena on kehittää ja säilyttää maaseudun peruselinkeinoja. Saaristolaistori tarjoaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuden myydä tuotteitaan vuosittain lauantaina äitienpäivän alla. Torilla on tarjolla saariston käsitöitä ja elintarviketuotteita.

Käsityöelinkeinon asiantuntijuutta

Yrittäjäpalvelut - käsityöläiset

Käsityöyrittäjän tarvitessa apua käsityöyrittäjyyteen liittyvissä ongelmissa opastamme yrittäjän lähimmän Taitoyritysneuvojan luo. Gullkrona-myymälää kiinnostaa uusien käsityötuotteiden löytäminen tuotevalikoimaansa, mikä on usein yhteistyötä käsityöyrittäjien, myymälähenkilökunnan ja asiakkaiden välillä. 

Yhteistyötä oppilaitosten ja muiden organisaatioiden kanssa

Yhdistys tarjoaa harjoittelupaikkoja tai mahdollisuuden työssä oppimiseen toisen asteen opiskelijoille. Työssäoppimisjakson sisältö ja tehtävät suunnitellaan yksilöllisesti vastaamaan opiskelijan suorittettava opintokokonaisuus huomioiden. Yhdistyksessä on kaksi koulutettua työpaikkaohjaajaa.

Ammattikoulutuksen näyttöjen ja aikuisten ammatillisten tutkintojen toteuttamisessa ja kehittämisessä tarvitaan työpaikkojen panostusta. Yhdistys osallistuu mielellään ammatillisen koulutuksen toteuttamiseen. Vaikuttamalla koulutukseen yhdistys edistää myös käsityökulttuuria ja käsityöelinkeinoa.