Åbolands hantverk rf

Jo lähemmäs 80-vuotta on yhdistys tukenut ja kehittänyt suomalaista käsityökulttuuria, -taitoja ja elinkeinoa toiminta-alueellaan Turunmaalla ja Turussa. Yhdistyksen liiketoiminnasta vastaa Oy Gullkrona Ab, joka perustettiin vuonna 1962.

Yhdistys tarjoaa monipuolisia palveluja alan harrastajille ja ammattilaisille. Åbolands hantverk rf on jäsen Taito groupissa, joka muodotuu Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:stä ja 20 paikallisesta käsi- ja taideteolllisuusyhdistyksestä.

Yhdityksellä on kaksi käsityökeskusta, toinen Paraisilla ja toinen Kemiössä. Käsityökeskuksissa järjestetään kursseja, annetaan käsityön taiteen perusopetusta järjestetään pienimuotoisia näyttelyitä. Molemmista käsityökeskuksissa toimii myös kudontatupa, jonne saa tulla kutomaan päivämaksua vastaan.

Erilaiset kulttuuritapahtumat ovat tärkeä osa toimintaa. Yhdistys vastaa m.m. rannikkoalueen avoimet ateljeet tapahtumasta, Konstrundanista ja toteuttaa muita pienempia projekteja vuosittain. Yhdistys järjestää joka toinen vuosi tapahtuman Knit 'n' Tag Turku. Oman toimintansa lisäksi yhdistys osallistuu lukuisiin tapahtumiin ja toimii asiantuntijana ohjausryhmissä.